Aktuális

Naponta gyógyítgatják a parkolóautomatákat Szegeden

Hamarosan matricák mutatják, hol a legközelebbi automata, ha valaki egy nem működőbe botlana.

Alig két hónapja állították be a 136 parkolóautomatát Szegeden, máris kaptak hideget-meleget. Napi rutin, hogy a közlekedési társaság szerelői reggel próbálják megjavítani az éjjel és hajnalban elakadt berendezéseket – írja a Délmagyar.

Majó-Petri Zoltán, a Szegedi Közlekedési Társaság ügyvezetője szerint kis túlzással kismacskán kívül mindent megpróbálnak bedobni az automatákba, főleg a frekventált helyeken lévőkbe. Jellemző, hogy sérült érmék okoznak elakadást, de arra is volt példa, hogy az érintőképernyőt fújták le.

Ilyenkor sem lehet megúszni a parkolójegy-vásárlást, keresni kell egy másik automatát, és mobilparkolásra is van lehetőség. 

Hogy az autósok biztosan tudják, hol a legközelebbi automata, amikor egy nem működőbe botlanak, hamarosan matricák kerülnek a gépek hátoldalára. Még azt is ráírják hány méterre van, és mennyi idő alatt lehet gyalog odaérni egy másik automatához.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top