Aktuális

400 ezer UniCredit-ügyfél adatait lopták el hackerek Olaszországban

A legnagyobb olasz bank, az Unicredit 400 ezer ügyfelének adataihoz fértek hozzá hackerek.

Az UniCredit Bank szerdai közleménye szerint a hackertámadás csak olyan ügyfeleket érint, akiknek személyi hitelük van a pénzintézetnél. Adataikhoz egy meg nem nevezett külső kereskedelmi partneren keresztül fértek hozzá a támadók.

400 ezer UniCredit-ügyfél adatait lopták el hackerek

A pénzintézet arról számolt be, hogy tavaly szeptemberben és októberben, majd idén júniusban és júliusban érte támadás a rendszerüket. A bank szerint az ügyfelek jelszavaihoz nem fértek hozzá a hackerek, de személyes adataikhoz, nevekhez, születési adatokhoz és nemzetközi számlaszámokhoz valószínűleg igen.

Az UniCredit feljelentést tesz az ügyben, és intézkedik a biztonsági rés befoltozása érdekében. A Portfolio hívja fel a figyelmet, hogy az EU új adatvédelmi irányelve jövő májusban lép hatályba, ezután akár a vállalat csoportszintű globális bevételeinek 4 százalékára vagy 20 millió euróra is megbüntethetik a cégeket egy ilyen eset miatt a szabályozók.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top