Aktuális

Nagy fogás: 600 kiló gyanús halat talált a Nébih

Hat megyében 49 vendéglátó egységet vizsgáltak, közülük kilencben találtak igazolatlan eredetű halat, illetve halterméket.

A Tisza-menti éttermek és halsütödék kiemelt ellenőrzése során, mindössze egy hétvége alatt több mint 600 kilogramm hal és haltermék forgalomba hozatalát tiltotta meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), azok nem azonosítható eredete miatt – közölte a Nébih.

Nagy fogás: 600 kiló gyanús halat talált a Nébih

A szakemberek a hat megyére kiterjedő ellenőrzés keretében 49 vendéglátó egységet vizsgáltak, közülük kilencben találtak igazolatlan eredetű halat, illetve halterméket.

Az esetek nagy részében a fagyasztva tárolt halhúst nem címkézték, így a bemutatott számlák alapján nem lehetett azonosítani az ellenőrzött tételek származását. Az ügyben kiszabható bírság 100-500 ezer forint között van.

A hatóság összesen 527 kilogramm haltermék kereskedelmi forgalomba hozatalát függesztette fel, valamint további 84 kilogramm haltermék megsemmisítéséről döntött. A több mint 600 kiló hal legnagyobb része ponty és keszegféle volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top