Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Aktuális

250 forintért támadta meg a férfi a gyereket

A felnőtt férfi egy pékségben nézte ki magának a kisfiút. Legalja.

Egy akkor feltételes szabadlábon lévő 21 éves férfi – akit korábban csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt már elítéltek – 2017 tavaszán, az egyik délután egy pékségben vásárolt, ahol felfigyelt egy szintén ott vásárló kisfiúra. Miután elhagyta az üzletet, néhány méterrel távolabb bevárta, és feltartóztatta a 10 éves gyereket, majd felszólította arra, hogy adja oda neki a pénzét, különben meg fogja verni.

A nála jóval idősebb férfi fellépésétől, illetve a fenyegetéstől megrémült kisfiú ekkor átadta a vásárlás után megmaradt mindössze 250 Ft-ját a rablónak, aki azonban nem hitte el, hogy csak ennyi pénz van nála, ezért kiforgattatta vele a zsebeit. Miután ilyen módon meggyőződött arról, hogy az ijedt kisgyermeknél valóban nincs több pénz, elhagyta a helyszínt. A kisfiú ezt követően hazasietett, és a szüleinek elpanaszolta a történteket, akik értesítették a rendőrséget.

A Gyöngyösi Járási Ügyészség a különös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben rablás bűntette miatt emelt vádat, és börtönbüntetés kiszabását, a közügyektől való eltiltását, valamint azt is indítványozta, hogy a bíróság állapítsa meg, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Címlap

top