Aktuális

Több száz állás üres a MÁV-nál

A pénztárostól a tolatásvezetőn át a mérnökig számos munkakörben kínál állást a MÁV.

Csaknem négyszáz dolgozót azonnal fel tudna venni a MÁV, a több mint 38 ezer embert foglalkoztató állami vasúttársaság ugyanis 399 fős létszámhiánnyal küzd – írja a Magyar Nemzet

A MÁV állásajánlatai között találunk pénztárosi, jegyvizsgálói, de váltókezelői, tolatásvezetői, járműszerelői, biztosítóberendezési és távközlési műszerészi, forgalmi szolgálattevői, sőt mérnöki pozíciókat is.

A MÁV ugyanakkor megnyugtatott mindenkit, hogy a betöltetlen állások miatt nem fenyeget az a veszély, hogy valamelyik járat ne tudna elindulni. Megnehezíti ugyanakkor a helyzetet, hogy a munkaerőiány az ország különböző részein egyenetlenül oszlik el.

A MÁV üres álláshelyeire egyébként bármely dolgozó toborozhat ismeretségi köréből munkavállalókat. Ha a jelöltet felveszik, lejár a próbaideje, és a munkakörhöz kapcsolódó követelményeket teljesíti, akkor az őt beszervező dolgozó 35 ezer forintos fejpénzt kap utána.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top