nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Forgalmi engedélyüket kockáztatják a csaló dízelek lusta tulajdonosai

Forgalmi engedélyüket kockáztatják a csaló dízelek lusta tulajdonosai

Egy belső dokumentum szerint be fogják vonni a dízelbotrányban érintett autók forgalmi engedélyét, ha tulajdonosuk nem vitte el őket a kötelező szervizre.
NLCafé
f Ajánlom

Teljesítménycsökkenéstől tartva sok dízelbotrányban érintett autó tulajdonosa nem viszi el a kötelező szervizre autóját, pedig kötelező lenne. Egy belsős dokumentum szerint ők autójuk forgalmi engedélyét kockáztatják.

Egy, a német gépjármű-felügyelettől származó belsős dokumentumra hivatkozva a német Focus Online hírportál azt írja, bevonnák azoknak a dízelbotrányban érintett dízelautóknak a forgalmi engedélyét, amelyeket tulajdonosuk nem vet alá az előírt átalakításnak.

Márpedig ebből akad bőven: a 2015. szeptemberi dízelbotrány után a Volkswagen világszerte 11 millió autót hívott vissza a szükséges átalakításokra, ami sok esetben csak a motorvezérlő szoftver frissítését jelenti. Az Európában érintett 8,5 millió autóból 5,5 milliónál történt már meg az átalakítás, ebből 1,8 milliónál Németországban.

Egyes autókat akár már jövő hónapban kivonhatnak a forgalomból a visszahívási értesítés dátumától függően, ennek költségeit a tulajdonosra terhelnék rá.

Az NLCafé keresi az Év Női Startupperét!
3 erős nő, 3 szuper ötlet, 3 vállalkozás! Téged ki inspirál a legjobban?

SZAVAZOK!

Megosztás Facebookon