Aktuális

A 7 legfontosabb tudnivaló a 2017-es Anna-bálról

Minden lány álmodott arról, hogy egyszer ő lesz a hercegkisasszony vagy a bálkirálynő, akiért aztán eljön a jól megérdemelt hercege is. Azoknak a fiatal hölgyeknek, akik részt vesznek július 29-én 192. alkalommal megrendezett Anna-bálon Balatonfüreden, mindez már nem álom többé.

A hagyomány szerint 1825-ben tartották meg a balatonfüredi Horváth-házban az első Anna-napi bált, mégpedig Szentgyörgyi Horváth Fülöp János rendezte, Krisztina lánya tiszteletére. Azóta minden évben megrendezik ezt a rangos eseményt, ami 1957 óta egyfajta szépségverseny is, az első bálozó leányok körében. A bál az elmúlt majdnem két évszázad alatt megőrizte rangját, és a 19. századi pompáját.

Amit a 2017-es Anna-bálról tudni kell

  1. Az Anna-bálon való részvételhez előzetesen lehet jegyet vásárolni. A 2017-es Anna-bálra a jegyek (darabja 70 ezer forint ) már elfogytak, de létezik várólista, ahonnét még van esély bekerülni, ha valaki visszamondja a már lefoglalt jegyét.
    25 ezerért azonban még hozzájuthatunk, ülőhellyel nem járó sétálójegyekhez. A vacsi ebben az esetben ugrik ugyan, de az első bálozók ugyanúgy részt vesznek a szépségversenyen.
  2. Dress code: Black Tie, azaz hölgyeknek, akár ujjatlan, estélyi ruha, uraknak pedig szmoking vagy öltöny.
  3. Belépéskor minden hölgy sorszámozott herendi porcelánszívet kap. Aki nem szeretne a szépségversenyen részt venni, a porcelánszív számozott felét lefordítja. A bál során a közönség és zsűri folyamatosan, árgus szemekkel figyeli a jelölteket, és végül választ. Kiválasztják ki legyen az idei Anna-bál szépe. Biztos forrásból tudjuk, hogy a mosolygós hölgyek az esélyesek között vannak minden évben.
  4. Az Anna-bál 2017-ben sem egy napra korlátozódik. A bál ugyan július 29-én lesz, de előtte és utána is lesznek kapcsolódó programok. Ilyen, a külön belépővel elérhető Szívhalászat az Anna-bál előestéjén. A tóra kicsónakázó lányok, a kísérő fiatalemberek nevével ellátott, fából faragott szíveket dobnak a vízbe. Minden lány kihalász egy szívet a hullámok közül.
  5. A 2017-es Anna-bál gálaműsorában fellép a Győri Balett is, Szenvedély és szépség-Lírikus románc című előadásukkal, melyet Kodály Zoltán művei ihlettek.
  6. A balatonfüredi, 18 évüket éppen betöltött fiatal hölgyek külön meghívót kapnak az Anna-bálra a város polgármesterétől, s a belépőjegy árából is kedvezményt kapnak.
  7. Az Anna-bál kezdete előtt egy órával az előző évben megválasztott Anna-bál szépe, ezúttal Kriveczky Villő sétakocsizik egyet a városban. Ugyanez másnap is megismétlődik, már az újdonsült nyertessel és udvarhölgyeivel.
A 7 legfontosabb tudnivaló a 2017-es Füredi Anna-bálról

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top