nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Már kapható az egységes csomagolású cigaretta

Már kapható az egységes csomagolású cigaretta

Az új márka csomagolásán már nincsenek védjegyek, grafikai szimbólumok és képi megjelenítések.
NLCafé
f Ajánlom

Megjelent az első egységes csomagolású cigaretta a dohányboltokban Magyarországon. Az új márkájú cigaretta az Országos Dohányboltellátó Kft. adatai szerint a trafikokban júliusban került forgalomba. A cigarettát a Von Eicken GmbH gyártja, a forgalmazója pedig az Alföld-Tabak Kft.

A csomagolásról hozott rendelet szerint a csomagoláson nem lehetnek belső és külső díszítő elemek, azok az előírás formai követelményeinek megfelelően kizárólag a márkanevet vagy a vállalat, vállalkozás nevét és a dohánytermék típusának megjelölését tartalmazhatják, az egészségvédő figyelmeztetéseket semmilyen módon nem takarhatják el.

Forrás: hirado.hu
Íme az új dizájn! – Forrás: hirado.hu

Az egységes csomagolástól azt remélik, hogy csökkenti a dohánytermékek vonzerejét, megfékezi azt, hogy a dohánytermékek csomagolását reklámok és promóciók formájában is felhasználják, korlátozza a csomagolás és címkézés megtévesztéseit, növeli az egészségvédő figyelmeztetések hatékonyságát.

Az egységes csomagolást először a világon Ausztráliában vezették be 2012 decemberében. Az Európai Unió területén Írországban 2017. május 20-tól csak egységes csomagolásban forgalmazhatóak a dohánytermékek, az Egyesült Királyság és Franciaország szintén bevezette ezt az intézkedést.
 
Megosztás Facebookon