Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Aktuális

Rendkívüli szárazság van Rómában, bajok lehetnek az ivóvízellátással

Ivóvízellátási nehézségekre lehet számítani július végétől Rómában, ahol a hónapok óta tartó rendkívüli hőség okozta szárazság miatt újabb vízkorlátozási intézkedéseket rendeltek el a hatóságok.

Lazio régió hatóságai megtiltották az olasz főváros vízszolgáltatójának (Acea), hogy július 28. után a Rómától északra fekvő természetes víztározóból, a Braccianói-tóból szivattyúzzon vizet, mivel a hőség miatt a tó vízszintje túlságosan lecsökkent.

Az Acea élesen tiltakozott a hatóságok döntése ellen, és arra figyelmeztetett, hogy emiatt a rómaiak vízellátása akadozni fog: július végétől az olasz fővárosban várhatóan több helyen naponta több órára szünetelni fog az ivóvízellátás. A korlátozás mintegy 1,5 millió embert érinthet.

A rendkívüli szárazság miatt Rómában először az éjszakai víznyomást csökkentették, majd az utóbbi hetekben többtucatnyi köztéri kutat zártak el, hogy spóroljanak a vízzel.

A meteorológiai előrejelzések nem sok jóval biztatnak, számottevő csapadékra továbbra sincs kilátás, és több olasz városban akár a 40 Celsius-fokot meghaladó hőmérsékletekre is lehet számítani.

Olvass még többet Rómáról az NLCafé oldalán:

Címlap

top