Aktuális

Németországban dolgoztak a baleset magyar áldozatai

Kiderült néhány részlet a németországi tragikus autóbalesettel kapcsolatban, melynek magyarok az áldozatai. A Külügyminisztérium felajánlotta, hogy ha az érintett családok igénylik, akkor segít a holttestek hazaszállításában.

A németországi Frankenhofen közelében, Münchentől 90 kilométerre fának csapódott autó áldozatainak családjaival – egy kivétellel – már felvette a kapcsolatot a müncheni főkonzulátus. Segítenek a holttestek hazaszállításához szükséges engedélyek kiállításában, hitelesítik a halotti anyakönyvi kivonatokat, és megbízható temetkezési vállalkozót is javasolnak, aki a holttesteket Magyarországra szállítja. Ha pedig a családok igénylik, akkor az elhunyt hozzátartozók hazaszállításában is segít a Külügyminisztérium – írja a 24.hu.

Németországban dolgoztak a halálos autóbaleset magyar áldozatai

A konzulátusról megerősítették, hogy figyelemmel kísérik a sérültek állapotát és a nyomozás állását is, Menczer Tamás, a Külügyminisztérium sajtófőnöke azonban azt a sajtóértesülést nem kívánta kommentálni, hogy egy ember a csomagtartóban utazott.

A szerda éjszakai tragikus autóbalesetben három magyar halt meg, három pedig súlyosan megsérült. Menczer Tamás azt is elmondta, hogy az autó utasai Németországban dolgoztak. A hátsó ülésen ülők azonnal meghaltak, a három sérült közül ketten túl vannak az életveszélyen, a harmadik még intenzív osztályon van.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top