Aktuális

Gyengén sikerültek a középszintű szakmai érettségik

Kilenc tantárgyból a diákok átlaga még a hármast sem érte el.

Több ágazati szakmai érettségi tárgyból is gyenge eredmények születtek középszinten – olvasható a szerdai Magyar Nemzetben.

A lap az Oktatási Hivatal adataira hivatkozva arról ír, hogy 35 tárgyból kilenc esetében a diákok átlaga még a hármast sem érte el. A legrosszabb eredmény élelmiszeripari ismeretekből született, 2,74 lett az átlag. Ezt követi a közlekedésgépészet, illetve a nyomdaipari ismeretek 2,75-ös átlaggal.

Összesen több mint 24 ezer diák érettségizett középszinten szakmai tárgyból, és majdnem nyolcezer vizsgát írtak a gyengén sikerült tantárgyakból.

Három tárgy volt, amelyben négyes feletti átlag született: pedagógiai ismeretek, a képző- és iparművészet, illetve a hang-, film- és színháztechnikai ismeretek.

Az Oktatási Hivatal által említett 35 szakmai ágazati tárgy átlaga középszinten 3,34 lett.
Emelt szintű ágazati szakmai érettségit 1700-an tettek, és ezek eredménye általánosságban jobban sikerült, mint a középszintű megmérettetéseké.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top