nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Önkéntes diákok mentették meg az úszás közben rosszul lett férfit

Önkéntes diákok mentették meg az úszás közben rosszul lett férfit

Úszás közben lett rosszul az 50 éves férfi, akit újraélesztettek, majd helikopterrel szállítottak kórházba.
NLCafé
f Ajánlom

A Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat huszadik munkanapján a Magyar Vöröskereszt önkéntesei Balatonbogláron élesztettek újra ma délután egy 50 éves férfit.

A középkorú férfi úszás közben lett rosszul, a vízből felesége és egy strandoló húzta ki a partra, ahol egy laikus kezdte meg az újraélesztést. Ezután érkeztek meg a strandon szolgáló vöröskeresztes önkéntesek, majd folytatták a mellkaskompressziót a mentők kiérkezéséig, akik stabilizálták a beteg állapotát, és mentőhelikopterrel a siófoki kórházba szállították.

A Magyar Vöröskereszt 2007 óta szervezi meg a Balatoni Elsősegélynyújtó programját, amely során csaknem 34 ezer esetben nyújtottak már segítséget, ebből pedig ez volt a hatodik életmentő beavatkozás.

A legutóbbi esetben a 21 éves Nagy Boglárka (21) és a 16 éves Kokenszky Erik nyújtott segítséget, akik mindketten iskolai nyári szünetben vesznek részt a legnagyobb hazai humanitárius szervezet munkájában.

A szolgálat munkáját a 1359-es adományvonal hívásával, ide küldött SMS-sel vagy az egyszázalékos felajánlásokkal lehet segíteni.

Megosztás Facebookon