nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Marihuána volt a pótkerék helyén az új autóban

Marihuána volt a pótkerék helyén az új autóban

Millió dollár értékben foglaltak le marihuánát az Egyesült Államokban. Az anyagot vadonatúj Ford Fusionok pótkereke helyén csempészték be az országba Mexikóból.
NLCafé
f Ajánlom

Többször előfordult már, hogy Mexikóban gyártott, új autókban próbáltak marihuánát csempészni a drogkartellek az Egyesült Államokba. Korábban bizonyára remekül ment a csempészet eme fifikás formája, de az amerikai hatóságok gyorsan tanulnak, és minden autószállítmányt átnéznek.

Így akadt fenn a rostán még márciusban egy Ford Fisuon-szállítmány, amelyben Mexikóból Minnesotáig az autók pótkerekei helyett autónkén 10-14 kilogramm préselt marihuána utazott. A napokban hasonló extrákkal felszerelt Ford Fusionöket találtak ohiói és pennsylvaniai kereskedésekben.

Az egyre szaporodó esetek miatt a Ford is kezdi egyre kényelmetlenebbül érezni magát. A cégnek Mexikóban, az amerikai határhoz közeli Hermosillóban van gyártóüzeme, ahonnan vasúton kerülnek az autók az Egyesült Államokba.

A nyomozásba már az FBI is beszállt, de még nem derült fény a marihuána származására, mint ahogy arra sem, melyik fázisban került a pótkerekek helyére a tömérdek fű.

Autoindustria

Megosztás Facebookon