nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Letöltendőt kaphatnak Fülöp kutya megkínzói

Letöltendőt kaphatnak Fülöp kutya megkínzói

Letöltendő börtönbüntetést kér az ügyészség a brutálisan megkínzott kutya, Fülöp bántalmazóira.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Június végén vádat emelt a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség a kegyetlenül megkínzott, majd a kínzásba belehalt német juhász kutya ügyében. Ő volt Fülöp, akit gazdái egy bálazsinórral kötöttek ki egy karóhoz, majd hat-nyolc hónapig éheztettek.

Az ügyészég ragaszkodna ahhoz, hogy Fülöp gazdái letöltendő szabadságvesztést kapjanak büntetésként, és ne ússzák meg enyhébb büntetéssel, mondjuk egy Csáth Géza-novella elolvasásával. Az ügyészég szerint erre azért lehetne esély, mert az élettársak közösen okozták a szenvedést a kutyának.

“Jogilag elégedettek lehetünk a vádemelésben javasolt büntetési tétellel, amiről tudni kell, hogy egyébként nem köti a bíróságot a minősítés, a büntetéskiszabás vagy intézkedés alkalmazása körében. Tehát a bíróság akár a javasoltnál szigorúbb büntetést is kiszabhat, közkeletű tévedés, hogy nem. Természetesen nem a büntetőjog szabályaitól elrugaszkodott »szuperbüntetést«, mivel az viszont a későbbiekben egy rendkívüli jogorvoslati eljárást alapozhat meg a büntetőeljárási törvény alapján” – mondta a HVG-nek a Fülöp ügyében született vádiratról Kajó Cecília állatvédelmi jogász.

Fülöp ügye már a Nyíregyházi Járásbíróságon van, ahol ősszel születhet döntés az állatkínzók büntetéséről.

Megosztás Facebookon