Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Aktuális

Mégsem rúgják ki a Szinyei igazgatóját

Miniszteri utasításra legalább egy évvel meghosszabbítják a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatójának megbízatását – írta az Emberi Erőforrások Minisztériuma hétfőn az MTI-nek eljuttatott közleményben. Az igazgató korábban az RTL Klubnak azt nyilatkozta, hogy e-mailben közölték vele, nem támogatják a pályázatát.

A Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatója korábban az RTL Klub Híradójának azt mondta, kapott egy e-mailt Palkovics László államtitkárságától, hogy nem támogatják a pályázatát az igazgatói posztra, de hogy milyen szakmai indoka van a menesztésének, az nem derült ki.

Miniszteri utasításra most mégis egy évvel meghosszabbítják a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatójának megbízatását – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma hétfőn az MTI-vel.

 A közleményben az áll: bár az iskolaigazgatók kinevezése nem miniszteri hatáskörbe tartozó kérdés, Balog Zoltán tárcavezető a Szinyei Merse Pál Gimnázium veronai tragédiát követő speciális helyzetére, valamint a jelenlegi igazgató neki címzett levelére tekintettel – az igazgató Balog Zoltán segítségét kérte – arra utasította Palkovics László oktatási államtitkárt, hogy legalább egy évvel hosszabbítsa meg az igazgató megbízását.

A fővárosi gimnázium iskolavezetése sajtóhírekre reagálva a gimnázium honlapján vasárnap megerősítette, hogy Tóth Gábor jelenlegi igazgató egyetlen pályázóként beadott intézményvezetői pályázatát az oktatási államtitkárság elutasította.

Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében szenvedett balesetet egy magyar fiatalokat szállító autóbusz. A szerencsétlenségben tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, illetve volt diákok, tanárok utaztak.

Címlap

top