nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Plagizálhatott a Corvinus dékánja

Plagizálhatott a Corvinus dékánja

Paprika Zita az Átlátszó Oktatás szerint legalább 75 oldalnyi szöveget emelt át a saját könyvébe Kindler József szaktekintély írásából.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Az Átlátszó Oktatás írta meg, hogy Paprika Zita, a Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karának dékánja  plagizált. 2002-ben és 2005-ben jelentette meg Döntéselmélet című könyvét, amiben legalább 75 oldal szinte teljesen megegyezik a téma 2010-ben elhunyt szaktekintélye, Kindler József 1991-es Fejezetek a döntéselméletből című könyvével. Paprika Zita a könyv elején tett megjegyzésében hivatkozik arra, hogy a plágium alapjául szolgáló művet ismeri, azt felhasználta. A szövegtörzsben és az átvett ábrák esetén azonban nem jelzi, hogy egész bekezdések, fejezetek származnak Kindler tollából.

 Az Átlátszó Oktatás hivatkozik egy áprilisi egyetemi ellenőrzésre, amelyben az áll: “a tényfeltáró munka alapján megállapítható, hogy Paprika könyvének 84. oldalig tartó részeiben, hol szó szerint, hol átfogalmazva (rövidítve, egyszerűsítve, etc.), de lényegét tekintve szövegazonos a felhasznált irodalomként megjelölt forrással”.

 

 

Megosztás Facebookon