Aktuális

Lódarazsak vették be a tolnai kórház ortopédiáját

Lódarazsakat kellett kiirtani a szakembereknek a Tolna megyei Balassa János Kórház ortopédiai osztályáról. A rovarok a padláson raktak fészket, és a mellékhelyiségeken keresztül jutottak be az osztályra.

Még kezdetleges volt az a lódarázsfészek, amelyet szakemberek távolítottak el a Tolna Megyei Balassa János Kórház ortopédiai osztályának padlásáról. A kicsinek nem nevezhető, fekete-sárga színű fullánkos rovarok az éppen zárva tartó osztály mellékhelyiségeit szállták meg, itt fedezték fel őket az osztály újranyitására készülődő nővérek – írja a Teol.

Hordó méretű fészket is építhetnek a lódarazsak

A rovarirtó cég munkatársai egy kisebb fészket találtak a kórház padlásán, amelyet fel is számoltak. A szakemberek nem javasolják a padlásokon található nagyobb méretű darázsfészkek házi felszámolását, mert egy ilyen, akár hordó méretűre épített fészekben tízezer darázs is élhet, amelyekkel a bolti irtószerek nem bírnak el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top