Aktuális

“Nem erőszak, ha a másik eszméletlen” – ez az ember nyitja meg a FINA vizes vb-jét

Az országban uralkodó közállapotoknak tulajdonképpen nem is lehetett volna találóbb szimbólumot találni, mint a FINA-világbajnokság nyitóünnepségének újdonsült fellépőjét.

Ha humoromnál lennék, bizonyára azzal indítanám ezt a cikket, hogy a FINA vizes vb megnyitójának a fényét nem emeli Sandé, a skót énekesnő ugyanis még múlt héten lemondta a fellépést. Ez kellemetlen a szervezőknek – bár szomorú, hogy azt nem érzik felháborítónak, hogy a két éve még 24,7 milliárd forintnak mondott rendezési költség ma már bőven felülről súrolja a 130 milliárdot. Tényleg csak az összehasonlítás kedvéért, épp mai hír, hogy Mexikó végül azért lépett vissza a szervezéstől, mert ők már a – saját számításuk szerint – 27 milliárd forintra rúgó költséget is soknak gondolták.

Emeli Sandé jobban járt, mint a FINA Vizes Vb nézői... (Fotó: Getty Images)
Emeli Sandé jobban járt, mint a FINA vizes vb nézői… (Fotó: Getty Images)

De vissza az eredeti gondolathoz: Emeli Sandé visszalépése után nyilván (?) kellett találni valakit, aki méltó módon meg tudja nyitni a vizes vb-t. Év elején még a Rolling Stones fellépéséről lázálmodtak, én meg már akkor sem értettem, hogy ha olyan fene büszkék vagyunk erre a hihetetlenül erős országunkra, akkor miért nem egy nagy formátumú magyar előadóművészt taszigálunk ki az egész bolygó színe elé.

Magyar megnyitóra magyar sztárt! Ja, mégsem…

Ja igen, mert Szántó Éva, a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. – tetszik érteni, non-profit, muhaha – ügyvezetője azt bírta mondani, hogy “a látványosnak és színvonalasnak ígérkező nyári magyarországi eseményt a becslések szerint csaknem hatmilliárdan fogják látni”. Persze, ha ilyen becslésekkel dolgoznak, érthető a költségek elszállása: a Reuters annak idején úgy kalkulált, hogy a sokáig a világ legnézettebb tévés eseményének számító, 2008-as pekingi olimpia megnyitóját egymilliárd ember nézte. Ez meg itt egy úszóverseny…

Szóval ha már olyan eszméletlenül meg vagyunk elégedve magunkkal, miért nem egy magyar sztárt küldünk ki a hatmilliárd (nehéz röhögés nélkül leírni) néző elé? Netán a szervezők azt gondolják, hogy akkor kevesebben lennének kíváncsiak a nívós eseményre? Már a feltételezés is sértő!

Na de, félre az élcelődéssel, virtigli nemzetközi sztár kell ide, hát nosza, kerítsünk egyet. Mint azt testvérlapunk, a 24.hu megírta, szerencsés véletlen, hogy éppen a környéken járt Cee Lo Green, a kétezres évek közepén aktív slágergyár, a Gnarls Barkley egyik fele. Attól most tekintsünk el, hogy az énekes-producer egyébként a Gumball 3000 nevű suttyóparádén vett részt (nehéz máshogy nevezni azt, amikor milliárdoscsemeték százmilliós autókkal közúton versenyeznek, veszélyeztetve a forgalomban részt vevő hétköznapi embereket), pont itt járt, kapóra jött, Grammy-díja is van egy pár, hát nosza, színpadra vele!

Cee Lo Green lehet a FINA Vizes Vb legszomorúbb szimbóluma (Fotó: Getty Images)
Cee Lo Green lehet a FINA vizes vb legszomorúbb szimbóluma (Fotó: Getty Images)

Nem tudom, hogy ki döntött Cee Lo Green szerződtetéséről, mindenesetre itt és most szívesen felajánlok az illetőnek egy ingyenes Google-továbbképzést. Nem kell sokat tenni, csupán a keresőbe elkezdeni beírni az énekes nevét, és a találatok között viszonylag hamar két dolog is megjelenik. Az első a rendkívül költői FUCK YOU című szám, amely Cee Lo egyik legnépszerűbb nótája, a hivatalos videó nézettsége 88 millió felett jár a YouTube-on. Kíváncsi vagyok, az ünnepélyes megnyitón felcsendülnek-e a taktusok, hogy világszerte – hatmilliárd, ugyebár – anyukák és apukák kínos feszengések közepette magyarázhassák a gyerekeiknek, hogy miről is énekel a bácsi. Jelzem, arról egyébként, hogy az excsaja egy ribanc, mert az új pasijának több pénze van, mint Cee Lo Greennek…elegáns, na.

A másik dolog, amit viszont igen hamar kidob a Google, az nem más, mint hogy Cee Lo Greennek 2012-ben volt egy elég csúnya ügye. Egy nő ugyanis azzal vádolta meg, hogy drogot kevert az italába, majd ezek után megerőszakolta. Cee Lo Green és a nő egy Los Angeles-i étteremben vacsoráztak, azonban a nő az első ital után nem emlékszik semmire, a legközelebbi emléke az, hogy meztelenül ébred az énekes szállodai szobájában.

Bár a nemi erőszak vádja bizonyítékok hiányában nem állt meg, azt azonban Green elismerte, hogy volt nála drog, ráadásul a bíróság egészen pontosan azért ítélte el, mert tiltott szert juttatott más ember szervezetébe.

Annyi tehát már bizonyos, hogy a FINA vizes vb-jének megnyitóján egy drogügyekért elítélt ember lesz a fő attrakció. Mindezt egyébként abban az országban, ahol kétfurgonnyi rendőr vonul ki bezárni az Aurórát, ahol talán három füves cigit is találtak, illetve a sclerosis multiplex tüneteinek az enyhítése miatt füvező szerencsétlent is csuklóztatnak ugyanezért.

“Ha megerőszakoltak, arra emlékszel…”

A legsúlyosabb dolog azonban mégsem ez, hanem az, amivel Cee Lo Green kommentálni tudta a 2012-es esetet. A tárgyalás után ugyanis ez az emberi gennygóc három dolgot írt ki Twitter-csatornájára – amik miatt később az egész Twitter-fiókját kitörölte.

Az első kijelentés úgy hangzott: “Azok a nők, akiket igazából megerőszakoltak, EMLÉKEZNEK!!!”, illetve azt is mondta, hogy ha valaki nincs magánál, akkor nincsenek is tudatosan együtt a másik féllel, ezért megint csak nem számít erőszaknak a dolog.

“Azok a nők, akiket megerőszakoltak, EMLÉKEZNEK” – kikezdhetetlen érvelés…

Ha ez nem lenne még elég felháborító, Cee Lo Green a következő érvet is bedobta: ha betörnek egy otthonba, ott üvegszilánkokat találunk, vagyis ha a nemi erőszaknak nincs nyoma, akkor az nem is történt meg.

Ha egy nemi erőszaknak nincs nyoma, az meg sem történt...gratulálunk Cee Lo Greennek...
Ha egy nemi erőszaknak nincs nyoma, az meg sem történt – gratulálunk Cee Lo Greennek…

Mindehhez tényleg csak gratulálni lehet a FINA vizes vb magyar szervezőinek, igazán kiváló embert találtak a rettenetes milliárdokból megrendezett világbajnokságnak. Cee Lo Green ezzel egy dolgot ért el: kínosabb szimbólumává vált ennek az egész parádénak, mint az istentelenül túlárazott, plázaparkolót idéző, ocsmány Duna Aréna.

Én azért nem lennék nyugodt a szervezők helyében, Cee Lo Greennek ugyanis nem egy olyan esete volt már, amikor egy előre leegyeztetett fellépésen egyszerűen meg sem jelent, vagy ha igen, akkor is jelentős késéssel. Mindenesetre a “művész úrnak” és mindenkinek, aki rábólintott a fellépésére, ezúton küldeném saját nótáját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top