Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Aktuális

Gigatüntetésre készülnek szombaton a Tesco-dolgozók

Óvatosan becsülnek a szakszervezetek a szombatra meghirdetett tescós demonstráció résztvevőinek számáról, a visszajelzések alapján mindenesetre már látni: komoly megmozdulás készülődik.

Nagyszabású demonstrációra készülünk, amelynek az a szándéka, hogy egészen Prágáig eljusson a hangunk, a Tesco régiós központjába, ahol a magyar bérekkel kapcsolatos döntések születnek” – mondta a Magyar Időknek Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke, aki szerint széles körű támogatást élvez a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetével közösen meghirdetett országos megmozdulás. Több vidéki városból is várják a résztvevőket.

Komoly tüntetést várnak szombatra a Tesco mellé

A szakszervezetek pénteken találkoznak a Tesco képviselőivel a helyszínen, hogy egyeztessék az esemény részleteit. Még képlékeny a résztvevők száma, más szakmák képviselőit és civileket is várnak a szervezők. A statisztikai mérés szerint eddig mintegy 750 ezer emberhez jutott el közvetlenül a szombati program híre a közösségi médián keresztül – mondta Bubenkó Csaba, a KDFSZ elnöke, megjegyezve: még nem tudni, a magyarországi Tesco új operatív igazgatója elfogadja-e meghívásukat.

A demonstráció végén felszólítják majd a megjelenteket, hogy békés módon közös vásárlásra induljanak a Fogarasi úti áruházba. A cég képviselői ugyan együttműködőnek tűnnek a parkoló biztosításában, de az üzletben várhatóan nem szívesen látják majd a tiltakozókat – vélte a KDFSZ elnöke.

Címlap

top