Aktuális

Emberre támadt a medve Székelyudvarhely mellett

A székelyföldi férfi gombászni volt a közeli erdőben, amikor egy anyamedve rátámadt. Romániában egyre nagyobb gondokat okoznak az emberlakta területek közelében a medvetámadások.

A 36 éves férfi a székelyföldi Zetelaka közelében járta az erdőt, már éppen hazafelé tartott a gombászásból, amikor egy anyamedvével és két bocsával találkozott – írja az MTI.

A medve megtámadta a férfit, aki hiába kiabált és védekezett, az arcán, a mellkasán, a bal karján és a vádliján szenvedett könnyebb sérüléseket. Az anyamedve végül azért engedte el, mert a kölykei eltávolodtak a helyszíntől. A férfit kórházba szállították, az állapota jelenleg stabil.

Képünk illusztráció (Fotó: Tumblr)
Képünk illusztráció (Fotó: Tumblr)

Benke József, a helyi vadászegyesület igazgatója elmondta, ha egyedül vagyunk olyan erdőben, ahol előfordulhat, hogy medvékkel találkozunk, érdemes zajt kelteni, mert ilyenkor a medvék valószínűleg inkább elkerülik az ismeretlen zajforrást.

Bukarestben szerdán tüntettek a székelyföldi gazdák és önkormányzati vezetők, akik a hatóságok sürgős közbelépését követelték a szinte mindennapossá vált medvetámadások miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top