nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Hamis bizonyítványokkal buktak az érettségin a diákok

Hamis bizonyítványokkal buktak az érettségin a diákok

Nyolcvan diák írásbeli érettségi eredményét semmisítette meg az Oktatási Hivatal, és szóbeli vizsgát sem tehettek, mert a gyanú szerint hamisak voltak a bizonyítványaik. Az ügyben a Paulay Alapítványi Középiskola érintett.
NLCafé
f Ajánlom

Nem tehetett szóbeli érettségi vizsgát 80 diák, és törölték írásbeli eredményeiket is, mert a vizsgabizottságnak feltűnt, hogy a diákok bizonyítványaiban valótlan adatok szerepelnek. Az érintett bizonyítványokat lefoglalták – írja közleményében Budapest Főváros Kormányhivatala.

A Paulay Alapítványi Középiskola által kiállított bizonyítványok szerint az érintett tanulók a középiskolai 9–10. évfolyamokat egy olyan – korábban megszűnt – iskolában végezték, amelybe a Köznevelési Információs Rendszer adatai szerint nem is jártak, sőt, az iskolának nem is volt engedélye középiskolai közismereti oktatásra.

A kormányhivatal a Paulay Alapítványi Középiskolánál már 2016 tavaszán is végzett hatósági ellenőrzést. Az iskola felnőttoktatási tevékenységénél ugyanis látható volt, hogy a tanulók tömegesen egy év alatt teljesítették a négyéves középiskolai tanulmányaikat. Akkor a tanulók osztályozó vizsgáival kapcsolatban, illetve a 2016-os tavaszi érettségik során is súlyos visszaéléseket tártak fel.

Megosztás Facebookon