Aktuális

Hamis bizonyítványokkal buktak az érettségin a diákok

Nyolcvan diák írásbeli érettségi eredményét semmisítette meg az Oktatási Hivatal, és szóbeli vizsgát sem tehettek, mert a gyanú szerint hamisak voltak a bizonyítványaik. Az ügyben a Paulay Alapítványi Középiskola érintett.

Nem tehetett szóbeli érettségi vizsgát 80 diák, és törölték írásbeli eredményeiket is, mert a vizsgabizottságnak feltűnt, hogy a diákok bizonyítványaiban valótlan adatok szerepelnek. Az érintett bizonyítványokat lefoglalták – írja közleményében Budapest Főváros Kormányhivatala.

A Paulay Alapítványi Középiskola által kiállított bizonyítványok szerint az érintett tanulók a középiskolai 9–10. évfolyamokat egy olyan – korábban megszűnt – iskolában végezték, amelybe a Köznevelési Információs Rendszer adatai szerint nem is jártak, sőt, az iskolának nem is volt engedélye középiskolai közismereti oktatásra.

A kormányhivatal a Paulay Alapítványi Középiskolánál már 2016 tavaszán is végzett hatósági ellenőrzést. Az iskola felnőttoktatási tevékenységénél ugyanis látható volt, hogy a tanulók tömegesen egy év alatt teljesítették a négyéves középiskolai tanulmányaikat. Akkor a tanulók osztályozó vizsgáival kapcsolatban, illetve a 2016-os tavaszi érettségik során is súlyos visszaéléseket tártak fel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top