Aktuális

Tisztázták a vádak alól a volt magyar konzult

Ártatlannak mondta ki a bíróság Gergátz Istvánt, Sarasota egykori tiszteletbeli magyar konzulját. Gergátzot februárban közszeméremsértés miatt vették őrizetbe egy strandon.

Gergátz István meztelenül napozott egy függőágyban, de azzal védekezett: mutogatásról szó sem volt, elhagyott helyen tartózkodott, legfeljebb egy madár vagy egy drón láthatott volna rá. “A függőágyat a tengerparttól kb. 20-30 méterre, egy dombon, két fa közé kötjük fel, egy repülő madár vagy egy drón segítségével lehetne felülről a függőágyba látni. Ha a parton valaki sétál, nem lát bele a függőágyba” – írta Gergátz az Indexnek.

Szerinte a közszeméremsértés vádját nagyon gyorsan ejteni kényszerültek a hatóságok, miután a rátörő nyomozók sem tudtak róla olyan képet készíteni, amely azt alátámasztotta volna. Ezután rendzavarás vádjával próbálták felelősségre vonni. Bíróságra mentek, de Gergátzot ebben is vétlennek találták.

Gergátz úgy véli, a magyar sajtót is bejárt ügy miatt kényszerítették ki lemondását a tiszteletbeli konzuli hivatalról márciusban. “A márciusi kikényszerített lemondásom óta a minisztérium a 17 éves önkéntes tb konzuli munkámat egy sorral nem köszönte meg” – írta levelében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top