Aktuális

Felüljáróról dobtak cementes zsákot az M7-esre

Köveket és cementes zsákot dobott az autópályán elhaladó autókra az a három fiatal, aki ellen a napokban emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség.

Egészen elképesztő ügyben emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség. Három fiatalt azzal gyanúsítanak, hogy kövekkel dobálták meg az M7-es autópályán elhaladó autókat, illetve egyszer egy cementes zsákot is ledobtak a felüljáróról. Mindezt csak kedvtelésből, unaloműzésből tették. 

Az ügyészi jelentés szerint két tárnoki férfi és a nő 2016 elején megbeszélték, hogy  minden ok és cél nélkül  kövekkel járműveket fognak megdobálni. Ehhez köveket gyűjtöttek, azokat egyikük autójában felhalmozták, majd portyázni mentek, bizonyítottan két autóbusz szélvédőjét törték be. 

A húszas éveik elején járó vádlottak kedvelt időtöltése közé tartozott az is, amikor kimentek az M7-es autópálya és az M0-s autóút felett átívelő felüljáróhoz és az előre kiszemelt kamionokra kőzáport zúdítottak. 

Előfordult olyan is, hogy egy építkezésről ellopott, 25 kilogrammos cementes zsákot dobtak le a felüljáróról, ami egy elhaladó kamion szélvédőjét törte be, majd cementporral terítette be a sofőrfülkét. Nem a fiatalokon múlt, hogy a kamion vezetője nem sérült meg, és sikerült az út szélén megállnia. 

Úgy buktak le, hogy 2016 nyarán a diósdi benzinkútnál fizetés nélkül akartak tankolni, ezért előre leszerelték a kocsi rendszámtábláját, és símaszkot húztak. Ezt viszont kiszúrták a benzinkúton dolgozók és értesítették a rendőrséget, akik a helyszínen fogták el a fiatalokat. 

A két férfit emberölés bűntettének kísérletével, illetve mindhármukat a közlekedés biztonsága elleni bűntettel és rongálással vádolják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top