Aktuális

Bevásárlókocsikkal vonnák blokád alá a Tescókat az alkalmazottak

Ha a Tesco dolgozóinak szombati demonstrációja nem lesz eredményes, akkor az alkalmazottak készek üres bevásárlókocsikkal lassítani az üzletlánc forgalmát – jelentette ki a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke. A Tesco alkalmazottai így üzenik meg a prágai központnak, hogy muszáj bért emelniük.

A Magyar Nemzetnek nyilatkozó Sáling József szerint óriási gond a munkaerőhiány (legalább 20 ezer alkalmazott hiányzik a rendszerből), aminek egyetlen megoldása a béremelés. A szakszervezeti vezető kijelentette, hogy azt az üzenetet szeretnék eljuttatni a Tesco prágai központjába, hogy baj van: muszáj bért emelniük. 

Ha ez a most szombati demonstráció hatására sem valósulna meg, akkor a következő lépés Sáling szerint a munkaügyi vita lesz, majd pedig figyelmeztető sztrájk jöhet. A Tesco dolgozói ez utóbbi alkalmával egy-két órára teljesen leállhatnak, de készek a munkát és a vásárlást lassítani is azzal, hogy üres bevásárlókocsikkal eltorlaszolják majd az áruházakat. Fognak egy bevásárlókocsit, mindegyiket üresen betolják az áruházba, hogy ne férjenek be a vásárlók, és ne tudják hová tenni az árut, amelyet megvennének.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top