nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Bevásárlókocsikkal vonnák blokád alá a Tescókat az alkalmazottak

Bevásárlókocsikkal vonnák blokád alá a Tescókat az alkalmazottak

Ha a Tesco dolgozóinak szombati demonstrációja nem lesz eredményes, akkor az alkalmazottak készek üres bevásárlókocsikkal lassítani az üzletlánc forgalmát – jelentette ki a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke. A Tesco alkalmazottai így üzenik meg a prágai központnak, hogy muszáj bért emelniük.
NLCafé
f Ajánlom

A Magyar Nemzetnek nyilatkozó Sáling József szerint óriási gond a munkaerőhiány (legalább 20 ezer alkalmazott hiányzik a rendszerből), aminek egyetlen megoldása a béremelés. A szakszervezeti vezető kijelentette, hogy azt az üzenetet szeretnék eljuttatni a Tesco prágai központjába, hogy baj van: muszáj bért emelniük. 

Ha ez a most szombati demonstráció hatására sem valósulna meg, akkor a következő lépés Sáling szerint a munkaügyi vita lesz, majd pedig figyelmeztető sztrájk jöhet. A Tesco dolgozói ez utóbbi alkalmával egy-két órára teljesen leállhatnak, de készek a munkát és a vásárlást lassítani is azzal, hogy üres bevásárlókocsikkal eltorlaszolják majd az áruházakat. Fognak egy bevásárlókocsit, mindegyiket üresen betolják az áruházba, hogy ne férjenek be a vásárlók, és ne tudják hová tenni az árut, amelyet megvennének.

 

Megosztás Facebookon