Aktuális

Ismét nyitva van a nem rég bezáratott Nagyi palacsintázója

Több mint egy hete csukatta be a Nébih azonnali hatállyal az egyik Nagyi palacsintázója vendéglátóhelyet. Az akkor élelmiszer-biztonsági és higiéniai hiányosságok miatt bezárt hely már ismét nyitva van.

A fővárosi Batthyányi téri Nagyi palacsintázóját a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egészséget veszélyeztető élelmiszer-biztonsági és higiéniai hiányosságok miatt záratta be bő egy héttel ezelőtt. A helyszínen talált 30 kilogramm nyomon követhetetlen készételt lefoglalták.

Az akkori jelentés szerint a helyiségek és a berendezések erősen szennyezettek voltak, az ételkészítési technológia sem volt biztonságos. A Nébih úgy rendelkezett, hogy az étkezde csak akkor nyithat ki újra, ha a 24 órás üzemeltetéshez igazított takarítási utasítást kidolgozták, az élelmiszer-biztonságra vonatkozó HACCP rendszert átdolgozták, a dolgozók soron kívüli élelmiszer-biztonsági oktatását elvégezték, és a rendezett üzletet, valamint a biztonságos üzemeltetéshez feltételül szabott dokumentumokat a Nébih szakembereinek bemutatták.

Úgy látszik, hogy mindez megtörtént, a hely ugyanis újra nyitva van – vette észre a hvg.hu egyik munkatársa. A palacsintázó Facebook-oldalán található bejegyzések szerint a vendéglátóhely valószínűleg néhány nappal ezelőtt nyitott ki. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top