Aktuális

Időjárás: elbúcsúzhatunk a hidegfronttól

A hét első felében szépen lassan megszűnik a hidegfronti hatás, a hét közepétől egyre melegebb lesz a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 33 fok körül alakul majd.

A borongós, hűvös hétvége után ismét egyre több a napsütés, csupán nappali gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Az ország jelentős részén nem várható csapadék, de hétfő délutánig főként a középső országrészben és a Nyugat-Dunántúlon, kedden pedig az északi megyékben néhol futó zápor azért kialakulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 16 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 25 és 29 fok között alakul.

Hétfőn gyenge, a Kárpát-medence fölött szépen lassan feloszló hidegfront mögött alapvetően hátoldali, szeles helyzet várható – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A hét második felétől fokozatosan melegszik majd a levegő, csütörtöktől vasárnapig a nappali hőmérséklet stabilan 27 és 33 fok között alakul. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top