Aktuális

Újabb részletek derültek ki az új Duna-hídról

Budapest volt főépítésze beszélt az új Duna-hídról.

Magától értetődő volt, hogy déli Duna-hídnak kell épülnie, mivel legutóbb a Megyeri híd a Budapest északi részén lakókat segítette – véli Schneller István, Budapest volt főépítésze. A szakember az InfoRádiónak nyilatkozott a tervezett Duna-hídról. Azt mondta, két lehetőség volt arra, hol épüljön meg a híd.

A választott elképzelés szerint a híd Észak-Csepelen keresztül köti össze a Galvani út vonalában Dél-Budát, az M1/M7 bevezető szakaszát Dél-Pesttel, a Jászberényi útig. A másik lehetőség a Budafokot Csepellel összekötő híd volt, ez a már meglévő budafoki városközpont és csepeli városközpont között teremtett volna kapcsolatot. Az új híd viszont közelebb lesz a városközponthoz, ezáltal jobban tehermentesítheti a belvárosi hidakat.

A híd kétszer háromsávos lesz, de Schneller szerint hasznos lenne, ha villamos is közlekedne rajta. Az urbanista arról is beszélt, hogy komoly költségekkel kell számolni, és emlékeztetett rá, hogy a Lágymányosi híd esetében a hídszerkezet csak az összeg felét jelentette.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top