Aktuális

Börtönbe kerülhet István, a biciklis szatír

A férfi már harmadszor állt bíróság előtt szeméremsértés miatt.

T. István Csaba 2016. július 17-én délelőtt végzett a munkahelyén, majd a nap folyamán több sörözőbe is betért. Este 6 óra körül kerékpárjával Debrecenben, a Piac utcán haladt a Kossuth tér felé, amikor megállt a Piac utca 53. szám előtt, és magát mutogatva, szeméremsértő módon önkielégítésbe kezdett.

A szatír kis idő elteltével továbbhaladt a Nagytemplom irányába, majd a Csapó utca sarkán lévő szökőkútnál megállt, és folytatta nemi vágya kielégítését. Ekkor haladt arra egy édesanya 10 hónapos gyermekével és 11 éves kislányával. Amikor a perverz férfi észrevette a tőle néhány méterre elhaladó nőt és gyermekeit, nekik mutogatva-integetve folytatta a szeméremsértést. Az anyuka ezt látva igyekezett minél hamarabb eltávolodni a szatírtól, aki ekkor biciklijével utánuk indult, de végül csak elhaladt mellettük, a szeméremsértéssel felhagyott.

A szatírt a rendőrök később a Homokkerti felüljárónál fogták el.

A férfi beismerő vallomást tett, amit a bíróságon is fenntartott. A bíró enyhítő körülményként értékelte a bíróság a vádlott egészségi állapotát, illetve beismerő vallomását. Súlyosító körülményként vette azonban figyelembe a vádlott ittas állapota mellett azt, hogy a férfi már harmadjára állt bíróság elé szeméremsértés miatt.

A bíróság T. István Csabát szeméremsértés bűntettében mondta ki bűnösnek. A Debreceni Járásbíróság 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte, öt évre felfüggesztve. A bíróság szerint az öt év arra ösztökélheti a vádlottat, hogy ne jusson eszébe bűnismétlés, hiszen akkor börtönbe kell vonulnia.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség súlyosításért fellebbezett, a vádlott és védője tudomásul vette a döntést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top