nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Öt euróért árulják a testüket magyar gyerekek Bécsben

Öt euróért árulják a testüket magyar gyerekek Bécsben

Legalább húsz, a testüket áruló fiúról és lányról tudnak az osztrák rendőrök, minden negyedik fiatal pedig magyar.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

A bécsi gyermekprostitúciós állapotokról írt cikket az osztrák Die Presse. A lap szerint a rendőrök legalább húsz fiúról és lányról tudnak, akik rendszeresen a Práter környékén dolgoznak. A fiatalok között akad olyan is, aki még a 12. életévét sem töltötte be, és az érintettek közül minden negyedik gyermek magyar – közölte a Bors

A gyerekek jellemzően mélyszegénységből érkeztek, sokuknak meghaltak a szülei. A gyerekek java része semmilyen idegen nyelven nem beszél, ezért cédulák segítségével közlik a tarifát. A cikk szerint az árak 5–20 euró (1600–6400 forint) között mozognak, az ügyletet parkolókban bonyolítják le.

Az újság úgy tudja: tavaly ősszel az osztrák rendőrök felszámoltak egy magyar hálózatot, amely 23 lányt és öt fiút kényszerített arra, hogy a testét áruba bocsássa. A fiatalok ezután egy időre eltűntek, de a jó idő beköszöntével visszatértek a placcra.

Az osztrák rendőrség ma­gyar kollégáik, illetve civil szervezetek segítségével próbál segíteni az áldozatokon. Akit sikerül ki­emelni ebből a közegből, azt Magyarországon különleges létesítményekben helyezik el.

Megosztás Facebookon