Aktuális

Végre: újabb utcákban kell fizetni a parkolásért Budapesten

Július 3-tól újabb területeken kell fizetni a parkolásért a XIII. kerületben. Az önkormányzat így csökkentené az ott álló autók számát.

Hétfőtől bővül a parkolási övezet a XIII. kerületben – közölte az önkormányzat. Így ezután fizetőssé válik a parkolás:

a Szegedi út–Lehel utca–Róbert Károly körút–Dévényi utca–Szegedi út–Tatai utca–Rákos patak–Béke utca–Petneházy utca–Reitter Ferenc utca által határolt területen.

Újabb utcákban kell fizetni a parkolásért Budapesten

Mint írták, a fizetős parkolás bevezetését a terület telítettsége tette szükségessé. Az önkormányzat szerint a kerületi lakosok így könnyebben találhatnak parkolóhelyet a lakásuk közelében. (Ami – annak tükrében, hogy a kerület vezetése az Árpád hídi korábbi P+R parkolót ugyanúgy fizetőssé, egyben néptelenné tette, mint a teljesen kihalt Cserhalom utcát – elég átlátszó magyarázkodás – a szerk.)

Emellett arra számítanak, hogy rendezettebbé válik a kerületrész, várhatóan kevesebb lesz a területet P+R parkolásra használók száma, ezáltal csökkenhet a kerület környezeti terhelése is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top