Aktuális

Meglepő reakció a BKK-tól a CAF-villamosok ügyében

Több járművezető is állította, hogy gyengék és rosszul beállítottak a fékek a CAF-villamosokon, ami több balesetet is okozott már. A BKK szerint a villamosok minden tanúsítványnak megfelelnek, kifogás eddig nem érkezett a fékrendszer miatt.

Tegnap mi is beszámoltunk arról, hogy hetente legalább egy utasbaleset történik amiatt, mert rossz az 1-es és a fonódó villamos vonalán járó CAFszerelvények fékrendszere. A vezetők gyengének tartják a villamosok fékerejét, ezért hosszabb fékúttal kell számolniuk.

Így mutatta be a CAF-villamosokat a BKK

A BKK szerint a CAF-villamosok megfelelő típusbizonyítvánnyal rendelkeznek, az uniós és hazai törvényi és előírásbeli követelményeket teljesítik, a fékberendezések megfelelnek a fékek teljesítőképességének követelményeit előíró szabványnak.

Az Inforádiónak elmondták azt is, hogy eddig nem érkezett kifogás hozzájuk a fékek nem megfelelő beállítása miatt, és hogy a fékrendszereket előírt időközönként átvizsgálják.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top