Aktuális

Táblával tiltotta ki otthonából Erzsébetet a MÁV – a MÁV szerint nem igaz

Erzsébet egy éve küzd azért, hogy saját házába ne kelljen minden alkalommal törvénysértő módon hazajárnia.

Erzsébet Székkutason, a vasútállomás mögött lakik. Szerencsétlenségére háza közvetlenül a MÁV telke mellett fekszik, csak azon keresztül lehet megközelíteni. A vasúttársaság huszonöt évig tűrte a jogtalan áthaladást, ám most egy táblával állta a hazatérő lakók útját.

A MÁV-nak egy éve szúrt szemet a tarthatatlan állapot, ezért többször is felszólította Erzsébetet, hogy más irányból közelítse meg házát. Viszont más irányból ez lehetetlen, így elindult az egyeztetés az önkormányzat és a MÁV között. Ez utóbbi felajánlott néhány méternyi sávot a körbezárt ingatlan körül, amit a város el is fogadott, de kérte volna hozzá a mellette fekvő, igen gazos területet is.

Erről hivatalos döntés még nem született, viszont a napokban egy tábla jelent meg Erzsébet házával egy vonalban, ami ez áll: “Behajtani tilos! MÁV Zrt. üzemi terület, Behajtás csak MÁV Zrt. engedéllyel rendelkezők részére! Erzsébetnek persze nincs engedélye a vasúttársaságtól, így továbbra is kénytelen a törvénysértésre, ha haza szeretne jutni.

Délmagyar

UPDATE: A MÁV eljutatott hozzánk egy közleményt, ezt írják benne: “A vasúttársaság Székkutason sem Kispéter Erzsébetet, sem más lakót soha nem akadályozott meg abban, hogy a  házát megközelítse, elfogadta a kialakult helyzetet, a hölgy háborítatlanul közlekedhet a MÁV területén. A panaszos által sérelmezett tábla – állításával ellentétben – nem a háza elé került, hanem a burkolt rakodó terület és a füves rész határára, ami jól látszik a csatolt fényképen. A MÁV már megegyezett az önkormányzattal az ingatlanok előtti meghatározott zöld terület kezelői jogának átadásáról.” Ezt a fotót csatolták a közlemény mellé:

Táblával tiltotta ki otthonából Erzsébetet a MÁV

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top