Aktuális

Komoly változások jönnek július 1-től

Eltelt 2017 első fele, ami azt is jelenti, hogy számos változás köszönt be az életünkbe az év második felétől.

Számos dologban változik az életünk július 1-jétől. A cigaretta adója 16.200 forint lesz ezer darabonként, plusz az eladási ár 25 százaléka, de legalább 29.200 forint – írja a Napi.hu.

Július elsejétől megszűnnek a nem azonosított SIM-kártyák, ezeket szombattól lekapcsolják. Akik azonban szeretnék visszakapni a számukat és az egyenlegüket, azoknak hatvan napon belül új szerződés kötésével lehetőségük lesz erre.

A lakástakarékoknál a kiutalási határidő háromról két hónapra csökken. Az eddigi 75 százalék helyett pedig szabad eszközeik 90 százalékát helyezhetik ki a lakástakarékok áthidaló kölcsönként.

A Diákhitel1 kamata a jelenlegi 3,35 százalékról 2,3 százalékra csökken.

Lejár a parlagfű-irtás türelmi ideje, július 1-jétől bírságolhat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A bírság 15 ezer forinttól akár 5 millió forintig is terjedhet, attól függően, hogy mekkora a parlagfűvel fertőzöttség mértéke, illetve maga a terület. Ha valaki nem fizeti be a kiszabott bírságot, akkor az adók módjára behajtandó köztartozásnak minősül, melyet végrehajtanak. Mindemellett még a közérdekű védekezéssel kapcsolatban felmerült költségeket is meg kell fizetni.

A csődtörvény is változik. Júliustól a biztosítéki céllal létrehozott vételi jog és követelésengedményezés jogosultjai az adós felszámolása esetén hamarabb nyernek majd kielégítést, mint a csődbe ment társaság egyéb hitelezői.

Székhelyszolgáltatást július 1-jétől nem lehet már bérelt irodában nyújtani, kizárólag olyan ingatlanban mely a szolgáltató kizárólagos tulajdona.

Jönnek a nyugdíjas szövetkezetek is, melyeket minimum tíz nyugdíjas alapíthat. A szövetkezetek tagjai úgy vállalhatnak munkát, hogy csak személyi jövedelemadót kell fizetniük, a biztosítási költségeket nem kell utánuk megfizetni, így a munkaadó is jól jár.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top