Aktuális

300 ezer forintjába fájhat, hogy mentőhelikoptert riasztott a kutyájához

Félreértés vagy szándékos megtévesztés történt, amikor valaki a délegyházi tavaknál kihívott a vízbe fulladt kutyájához egy mentőhelikoptert? Egyelőre nem minden részlet világos, de valószínűleg a gazdának 300 ezer forintos költségtérítéssel kell számolnia.

A Borsnak egy szemtanú számolt be az esetről, hogy meglátása szerint mi is történt a minap a Pest megyei Délegyházán, ahol az egyik bányatóba fulladt kutyához valaki mentőhelikoptert hívott.

Elmondása szerint ő maga is a kutya megmentésére sietett, de az állat gazdájával együtt sem sikerült a kutyát azonnal a felszínre húzni, aki végül a lábánál rángatta fel az akkor már élettelennek tűnő ebet. A szemtanú hozzátette, hogy ezt követően még öten próbáltak küzdeni a fekete kutya életéért, beszéltek az állatmentőkkel, próbálkoztak szívmasszázzsal, újraélesztéssel is, de nem jártak sikerrel. Mint mondta: a kétségbeesett kapkodás közben feltehetően a ku­tya gazdája értesítette az Országos Mentőszolgálatot, ahonnan egy helikopter és két esetkocsi is érkezett a helyszínre.

A Bors a mentőszolgálatnál is érdeklődött az esetről, ahol Győrfi Pál, az OMSZ kommunikációs igazgatója azt mondta, hogy a telefonhívás hangfelvételének tanúsága szerint a bejelentő azt az információt adta, hogy “valakit kihúztak a vízből, aki nem lélegzik”. A mentésirányító ezért küldött az újraélesztéshez egy mentőkocsit és egy mentőhelikoptert.

“A riasztás körülbelül háromszáz­ezer forintos költséget generált a mentőknek, amit valószínűleg a félrevezető hívás kezdeményezőjének kell állnia” – tette hozzá Győrfi.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top