nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Eldurvultak a barnamedvék: tüntetnek Erdélyben

Eldurvultak a barnamedvék: tüntetnek Erdélyben

Négy megyében annyira tarthatatlanná vált a medvék miatt a helyzet, hogy a megyei tanácselnökök szerint csak a kilövés jelentene megoldást.
NLCafé
f Ajánlom

Egyre nagyobb gondot okoznak Erdélyben a településekre bejáró medvék. Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke az Erdély Ma hírportálnak azt mondta, mostanra kiderült, hogy a medvék vadászatának tiltása miatt az állomány elszaporodott, és megnőtt az állatok okozta károk mértéke is.

A tanácselnök szerint nem az erdőben történt esetekről van szó, hanem azokról, amikor a medvék a településeken tűnnek fel. Nem egy esetben kárt tesznek a haszonállatokban, sőt a napokban Hargita megyében előfordult, hogy emberre támadt az egyik állat.

Háromszéken Bikfalváról, Sepsibodokról, Bacon községből, Kommandóról, Zaboláról már több esetet jelentettek, amikor állatokat ölt a medve, szerencsére az embereket eddig csak riogatta.

A négy megye tanácselnökei szerint az emberek biztonsága érdekében nincs más megoldás, mint az állatok kilövése, és ezzel a vadásztársaságok is egyetértenek. Ám hiába fordultak többször a környezetvédelmi tárca vezetőihez, a minisztérium nem engedélyezi a kilövési tilalom feloldását.

A nyomásgyakorlás érdekében július 5-ére felvonulást szerveznek Bukarestbe, és felkeresik a környezetvédelmi szaktárcát. A demonstráción a megyei önkormányzatok vezetői, a települések polgármesterei, valamint a vadásztársaságok is részt vesznek.

Megosztás Facebookon