Aktuális

Közeleg a határidő, júliusban szabadulj meg a régi bankjegyektől

Augusztusban már csak az új kétezres és ötezres bankjegyekkel lehet fizetni, de akkor sem kell aggódnod, ha lecsúszol a határidőről.

Alig több mint egy hónapig lehet még fizetni a régi kétezres és ötezres bankjegyekkel – hívta fel a figyelmet az RTL Klub. Július 31. után ugyanis csak az új típusú bankókat fogadják el.

Igaz, ez csak a boltokra vonatkozik. A 2016 előtt kibocsátott bankjegyek nem veszítik el az értéküket. Ha lecsúszunk a határidőről, a bankokban és a postákon három évig ingyen beválthatók a régi pénzek. A Magyar Nemzeti Bank pedig még 20 évig, tehát 2037. július 31-ig ingyen átváltja a régi pénzeket.

 

A régi típusú húszezresektől is érdemes megszabadulni, de erre több idő marad. Ezeket ugyanis még 2017 végéig elfogadják a kiskereskedelemben.

A forint bankjegysorozatból csak az ezres és az ötszázas nem újult meg mostanáig. A jegybank tervei szerint azonban jövő tavasszal már új ezressel is fizethetünk, két év múlva pedig kész lesz az új ötszázas is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top