nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Bekattant néni támadt a miskolci vonaton

Bekattant néni támadt a miskolci vonaton

A néni a fejébe vette, hogy egyedül fog utazni a kupéban a vonaton, ennek érdekében pedig az erőszaktól sem riadt vissza.
NLCafé
f Ajánlom

2016 telén egy 71 éves néni szállt fel egy Miskolcról Budapestre közlekedő vonatra, beült egy még üres fülkébe, és magára zárta annak ajtaját azért, hogy a később felszálló utasok közül senki ne tudja megzavarni őt. 

A kál-kápolnai állomást követően egy várandós nő és férje mégis megpróbáltak bejutni a kupéba, a néni azonban ingerülten elzavarta őket. Ezt észlelte a szomszédos, második fülkében utazó, szolgálaton kívüli mozdonyvezető, aki szolgálati kulcsával kinyitotta a fülke ajtaját, és megpróbálta tisztázni a helyzetet. A néni viszont rákiabált, hogy “tűnjön onnan”, majd többször is bevágta előtte az ajtót, melyet a vasúti dolgozó következetesen mindig újra kinyitott. Végül az idős nő előbb bokán rúgta, majd pofon ütötte a mozdonyvezetőt, aki  ennek következtében 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett. A konfliktusnak a vezető jegyvizsgáló közbelépése vetett véget: ő volt az, aki megnyugtatta az események miatt felzaklatott, a peronon sírdogáló kismamát, és értesítette a rendőrséget azért, hogy a végállomáson intézkedjenek az idős asszonnyal szemben.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség határozatában megállapította, hogy a büntetlen előéletű  idős nő a vonaton elkövette a garázdaság vétségét, és azzal halmazatban a könnyű testi sértés vétségét is. Mivel esetében feltehető volt, hogy a büntetési célok a bíróság általi felelősségre vonás nélkül is elérhetők, az ügyészség a vádemelést két év próbaidőre elhalasztotta vele szemben.

Megosztás Facebookon