nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Milliós kenőpénzeket kaphatott a lebukott ügyész

Milliós kenőpénzeket kaphatott a lebukott ügyész

Tizennégy ember vett őrizetbe a rendőrség kedden, akiket bírósági ügyek befolyásolásával és kenőpénzek elfogadásával gyanúsítanak. Az őrizetbe vettek között van az ismert debreceni ügyész Tilk Ferenc és volt felesége is.
NLCafé
f Ajánlom

Még kedden őrizetbe vett a rendőrség 14 embert, köztük NAV-osokat, ügyészeket, akik a gyanú szerint milliós kenőpénzeket fogadtak el bűnözőktől, amiért cserébe információkat adtak át folyamatban lévő bírósági ügyekről, illetve segítettek elsimítani néhány ügyet.

Az Index úgy értesült, hogy az őrizetbe vett gyanúsítottak között van Tilk Ferenc, ismert debreceni ügyész, illetve a NAV-nál dolgozó volt felesége is. Tilk Ferenc kábítószeres vonalon volt aktív az ügyészségen. Volt, hogy a témában előadást tartott egy debreceni iskolában, ahol a dizájnerdrogokról és az azt áruló bűnözői körökről beszélt.

A hivatalosan előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása néven említett bűntettnek törvényi büntetési tétele 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés.

Megosztás Facebookon