Aktuális

Nagyon ráfaragtak a csalók, mikor egy hekkernek telefonáltak

A csalásokra specializálódott programozó gyanús hívást kapott valakitől, aki adóellenőrnek adta ki magát. Az etikus hekker zseniális programmal vágott vissza, amivel azonnal véget vetett a csalók bizniszének.

Először adóellenőrnek adják ki magukat, majd homályos okokra hivatkozva hatalmas pótdíjat kérnek azok a csalók, akik random számokat feltárcsázva próbálnak pénzhez jutni. A tervük egészen jól is haladt, míg össze nem akadtak a neten csak YesItWasDateMined néven futó etikus hekkerrel és csalókra specializálódott programozóval.

programozó viszonylag hamar rájött a csalásra, és villámgyorsan vissza is vágott: írt egy olyan programot, amely másodpercenként 28-szor hívja vissza a csalók számát, ily módon teljesen ellehetetlenítve, hogy bárki mást felhívjanak. A sztorit a programozó kifejezetten etikus hekkerkedésre indított Projekt Mayhem szervezetének oldala rögzítette is az alábbi videóban:

Az amerikai adóhatóság szerint rengetegen próbálkoznak ehhez hasonló átverésekkel évről évre: 2013 óta több mint 10 000 embertől nagyjából 54 millió dollárt sikerült kicsalniuk.

 

BoredPanda

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top