Aktuális

Londoni tűzvész: zárlatos hűtőszekrény okozta a tragédiát

Végre kiderült, hogy mitől égett le múlt héten a 24 emeletes londoni Grenfell Tower. A legalább 79 halálos áldozatot követelő tűzesetet egy zárlatos hűtőszekrény okozta. A Scotland Yard hivatalos tájékoztatása szerint azonban az épületburkolat sem felelt meg a tűzvédelmi előírásoknak.

Fiona McCormack, a londoni rendőrség főfelügyelője a Scotland Yard székhelyén tartott sajtótájékoztatóján részletezte a londoni tűzeset okait. Egyetlen zárlatos hűtőszekrény miatt azonban valószínűleg nem kellett volna ekkora tragédiának történnie, ha az épület az előírásoknak megfelelően egyébként biztonságos lett volna. A Grenfell Tower nevű, múlt szerdán teljesen kiégett toronyház megmaradt burkolóelemeit ugyanis tűzbiztonsági vizsgálatoknak vettették alá, és azok nem mentek át a rendőrségi teszten. Az elvégzett próbák során a burkolóelemek szigetelőanyaga rövid idő alatt lángra kapott.

Londoni tűzvész: zárlatos hűtőszekrény okozta a tragédiát

McCormack elmondta: a tűz olyan mértékű pusztítást végzett, hogy az épület teljes átvizsgálása és az áldozatok felkutatása az év végéig is eltarthat, és nem bizonyos, hogy minden egyes áldozatot sikerül majd fellelni és azonosítani.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top