Aktuális

Trump csak szórakozott: nincsenek is felvételei a kirúgott FBI-vezetőről

Az amerikai elnök saját bevallása szerint nincsenek is felvételei a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) elbocsátott igazgatójával, James Comey-val folytatott beszélgetéseiről. Állítólag Donald Trump jót mulatott a híresztelése által okozott zűrzavaron.

Az elnök két Twitter-bejegyzésben leplezte le az igazságot: “elképzelésem sincs, hogy vannak-e »szalagok« vagy felvételek a James Comey-val folytatott beszélgetéseimről, de én nem csináltam, és nálam nincsenek is ilyen felvételek” – fogalmazott egyértelműen Trump.

Az elnök néhány héttel ezelőtt, a James Comey kongresszusi meghallgatása előtti napokban engedte sejteni, hogy hang- vagy videoszalagok őrzik a beszélgetéseket, ezzel gyakorlatilag figyelmeztetve az elbocsátott FBI-igazgatót, hogy vigyázzon, miket mond a meghallgatáson. Akkor, május 12-én Donald Trump – szintén a Twitterén – így ügyeskedett a szavakkal: “mielőtt kiszivárogtatásokba kezdene a sajtónak, James Comey reménykedjen csak, hogy nincsenek »szalagok« a beszélgetéseinkről.”

Trump csak szórakozott: nincsenek is felvételei a kirúgott FBI-vezetőről

A poszt erősen felkavarta az állóvizet:  a kongresszus hírszerzési bizottságai azonnal vizsgálatot indítottak az ügyben, és felszólították a Fehér Házat az esetleges felvételek átadására. Az amerikai sajtóban egymás után jelentek meg – meg nem nevezett forrásokra hivatkozó – információk arról, hogy Trump a legközelebbi munkatársainak azt mondta, hogy így akarta arra késztetni James Comey-t, hogy a szenátus hírszerzési bizottsága előtt az igazat mondja. 

 A CNN hírtelevízió kormányzati forrásokra hivatkozó értesülései szerint azonban Donald Trump igazán “jót mulatott” azon, hogy a hangszalagokat emlegető bejegyzése mekkora zűrzavart okozott, és a Fehér Ház helyettes szóvivője, Sarah Huckabee Sanders szerint az amerikai elnök nem bánta meg a félrevezető Twitter-bejegyzését. 

A szóvivő hangsúlyozta: Donald Trump meggyőződése, hogy az amerikai hírszerző szervezetek megpróbálják aláásni az ő és kormánya legitimitását. 

Csütörtöktől egyébként a Fehér Ház betiltotta a televíziós közvetítéseket a napi sajtószóvivői tájékoztatókról.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top