Aktuális

Rendőrautóra támadtak Párizsban – frissítve!

Szándékosan nekihajtottak egy rendőrautónak Párizsban, a Champs-Élysées-n. A támadót ártalmatlanná tették, a rendőrautóban ülők nem sérültek meg.

Támadás történt egy rendőrautó ellen Párizsban, ahol a Champs-Élysées-n  egy férfi nekihajtott autójával egy rendőrautónak. A BBC híradása szerint a támadót, akinek az autója kigyulladt, a rendőrök ártalmatlanították. Az incidensben a rendőrök nem sérültek meg.

Ártalmatlanná tették a támadót a Champs-Élysées-n

Szemtanúk szerint lövéseket is lehetett hallani a környéken, az AFP hírügynökség azt írja, hogy a támadónál fegyver is volt. A legfrissebb hírek szerint a támadó valószínűleg életét vesztette.

A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, és lezárta a sugárutat. A francia terrorellenes ügyészség már elindította a vizsgálatot.

 Frissítve: 

Gérard Collomb belügyminiszter merényletkísérletnek minősítette a történteket. A BFM hírtelevízió helyszíni tudósítása szerint a Renault Mégane gépkocsi vezetőjénél, aki egyedül volt a járműben, fegyver volt, a rendőrök kihúzták a járműből és a helyszínen ártalmatlanították, a lángokat a tűzoltók eloltották. 

Több fegyver és robbanóeszköz volt a gépkocsiban, amelyektől felrobbanhatott volna”. Hivatalos források szerint egy Kalasnyikovot, több kézifegyvert és gázpalackot találtak a tűzszerészek a jármű csomagtartójában. 

Pierre-Henry Brandet, a belügyminisztérium szóvivője a helyszínen tartott rövid sajtótájékoztatóján korábban elmondta: “

a támadó feltehetően meghalt, mozdulatlanul fekszik

(a gépkocsi mellett), de miután a tűzszerészek még dolgoznak, a mentősök lassan tudják megközelíteni”. A szóvivő megerősítette, hogy a támadón kívül senki nem sérült meg sem a járókelők, sem a rendőrök közül. 
A férfi személyazonosságát egyelőre nem közölték, de a BFM hírtelevízió úgy tudja, hogy egy 33 éves, a rendőrségi nyilvántartásban iszlamista radikálisként nyilvántartott, francia állampolgárságú férfiről van szó.

A francia hatóságok egy öngyilkos merénylő által végrehajtott terrortámadásként kezelik az ügyet, amelyben a párizsi ügyészség terrorelhárítási részlege indított vizsgálatot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top