Aktuális

Egymást ették az emberek Leningrád ostrománál

Egy nemrég megtalált naplóból derültek ki a szörnyű ostrom új részletei.

A második világháború során közel két és fél éven át ostromolta a német hadsereg Leningrádot. A 800 ezer halálos áldozatot követelő ostromról derített ki új részleteket a Boston University történésze. Alexis Peri orosz levéltárakban talált meg olyan naplókat, amelyek az ostrom alatti éhínségről tudósítanak. A szövegek alapján néhányan teljes kétségbeesésükben kannibálokká váltak.

Leningrádi nők az ostrom alatt
Leningrádi nők az ostrom alatt

Először csak a kutyáikat ették meg az emberek, később a halott embereket. Aztán kifejezetten azért ölték meg a legyengült lakosokat, hogy megegyék őket, sokan a gyerekeiknek is emberhúst adtak, mert más nem volt. Mintegy 1500 embert tartóztattak le az ostrom alatt kannibalizmus miatt.

Az 1941 szeptemberétől 1944 januárjáig tartó ostrom alatt a kannibalizmus volt a legsúlyosabb szörnyűség, amire vetemedtek vagy kényszerültek az emberek. Arról eddig is lehetett tudni, hogy ezekben az években ételért nők és férfiak is prostituálták magukat. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top