Aktuális

Olasz menekülttáborban szervezkedett egy terrorista

Egy iraki férfi egy olaszországi menekülttáborban próbálta meg a menedékkérőket rávenni arra, hogy csatlakozzanak az Iszlám Államhoz és lázadjanak fel a hitetlen európaiakkal szemben. A férfit az olasz hatóságok elfogták.

Az olasz terrorizmusellenes nyomozó igazgatóság (Digos) őrizetbe vett egy iraki férfit egy menedékkérőket befogadó olaszországi táborban, mert a férfi az Iszlám Állam nevű terrorszervezetnek toborzott embereket. Az elfogott férfi mindeközben azt hirdette, hogy az európai hitetlenek torkát el kell vágni – közölték hétfőn az olasz hatóságok. 

A 29 éves iraki férfit a dél-olaszországi Calabriában, a Crotone városánál működő táborban vették őrizetbe, ahol olyanok várakoznak ügyük elbírálására, akik Olaszországba érkezve menedékkérelmet nyújtottak be. Nicola Gratteri maffia- és terrorizmusellenes olasz államügyész közlése szerint a férfi a táborban az Iszlám Államnak toborzott harcosokat, a menedékkérők között a terrorista szervezet ideológiáját terjesztette és éltette az Európában elkövetett terrortámadásokat. 

Az Irakban élő testvérével folytatott és az olasz hatóságok által lehallgatott egyik telefonbeszélgetésében kijelentette, nincs szükség Irakban vagy Szíriában harcolni, “Olaszországban maradva is le lehet igázni a hitetleneket, akiknek el kell vágni a torkukat”.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top