nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Már a tengerparton is pusztít a horvát erdőtűz

Már a tengerparton is pusztít a horvát erdőtűz

Továbbra is erdőtüzek pusztítanak a dél-dalmáciai Makarska riviéra közelében, az újabb tűzeset miatt a hatóságok Tucepi több szállodájából 800 turistát evakuáltak hétfőn kora reggel.
NLCafé
f Ajánlom

Az első tűzeset a horvátországi Podgora közelében történt szombat hajnalban, akkor a tűzoltók az erős széllökések miatt nem tudták feltartóztatni a lángokat, amelyek így továbbterjedtek a Bikovo Természetvédelmi Parkra. A viharos erejű szél a hétvégén még inkább megnehezítette a tűzoltók munkáját, a repülőgépek bevetésével sem tudták megfékezni a tüzet, ezért végül az oltásba hétfőn a hadsereg is bekapcsolódott.

A megyei tűzoltó főparancsnok állítása szerint két erdőtűz néhány helyen megközelítette a lakóházakat is, és lehúzódott teljesen a tengerig, szerencsére azonban senki sem sérült meg. Hétfőre meggyengült a bóra szél is, ezért a tűzoltó repülőgépek újra felszállhattak, ami azért rendkívül fontos, mert az erdőtüzeket csak levegőből lehet eloltani.

A tűz azonban hétfőn délelőtt már Makarska felé vette az irányt, az oltás és a tűz terjedése miatt több helyen útlezárásokra kell számítani.

A horvát lapok arról számoltak be, hogy a turisták egy része felajánlotta segítségét a tűzoltásban, mások viszont úgy döntöttek, hogy megszakítják nyaralásukat, és hazautaznak.

Nemcsak Horvátországban okozott pusztítást az erdőtűz, a hétvégén Portugália egyik legsúlyosabb tragédiájában hatalmas erővel és sebességgel terjedt a tűz Lisszabontól 200 kilométerre. Az a pusztítás áldozatokat is követelt, eddig több mint 60 halálesetről tudni. 
 
Megosztás Facebookon