nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Álomfizetések és külföldi utak miatt nyomoznak a végrehajtóknál

Álomfizetések és külföldi utak miatt nyomoznak a végrehajtóknál

Már két éve fut a nyomozás a Magyar Bírósági Végrehajtó Karnál, ahol szabálytalanul vettek fel milliókat a pénztárból, és hatalmas fizetéseket kaptak a korábbi vezetők.
NLCafé
f Ajánlom

Különösen nagy hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt nyomoznak már két éve a Magyar Bírósági Végrehajtói Karnál, az ügynek eddig három gyanúsítottja van – írja a Magyar Nemzet.

Az Igazságügyi Minisztérium tett feljelentést a hatóságnál, miután egy vizsgálat rávilágított a végrehajtói karnál történt súlyos visszaélésekre. A korábbi vezetők tízmilliót meghaladó éves fizetést kaptak szabálytalanul, illetve milliókat költöttek külföldi utakra.

A szervezetet 20 éven át vezető Krejniker Miklós például hetvenmillió forint fizetést vitt haza 2010 és 2015 között, amikor külföldi úton volt, akkor 6 milliós napidíj járt neki. Az alelnök, Császti Ferenc szerényebb fizetés mellett csak 45 millió forintot kapott az öt év alatt, ám külföldi napidíja 7 millió forint volt.

Az elnök és az alelnök a vezetőséggel együtt legalább 40 külföldi úton vett részt 2010 és 2015 között, az úti célok között volt Dél-Afrika, Kréta, Ciprus, Kanada és Skócia is, ahová több alkalommal a rokonok, barátok, ismerősök is a vezetőkkel tartottak.

 

Megosztás Facebookon