nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Többszörösére drágulhat a netes rendelés

Többszörösére drágulhat a netes rendelés

Nem lehet többé akármekkora levelet belegyömöszölni a postaládába, a Posta ugyanis csomagként kezeli azokat a küldeményeket, amelyek nem férnek bele a postaláda nyílásán. Drágább lehet így neten rendelni.
NLCafé
f Ajánlom

Vége a postaládába ügyeskedett vaskos borítékok korának, a Magyar Posta ugyanis mostantól csomagként tekint azokra a küldeményekre, amelyek nem férnek be a postaláda nyílásán – írja a Pénzcentrum.

Vagyis legfeljebb akkora borítékot lehet feladni levélként, amely még befér a postaládák nyílásán, tehát 32,4 centinél hosszabb, 22,9 centinél szélesebb, és 2,4 centinél magasabb nem lehet. A súlyhatár változatlanul 2 kilogramm maradt.

Jó tudni, hogy ez a változás csak a háznál kézbesítendő küldeményeket érinti, a postafiókra vagy postán maradóra szóló küldeményeket továbbra is levélként kezeli a rendszer, amennyiben az adott levélküldemény méretei ezt megengedik. Ennek a változásnak köszönhetően az internetes rendelések postaköltsége megemelkedhet, bizonyos esetekben akár a többszörösére is nőhet – figyelmeztet a Pénzcentrum cikke.

Megosztás Facebookon