nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Elsírod magad a szabadon engedett kísérleti kutyák videóján

Elsírod magad a szabadon engedett kísérleti kutyák videóján

Többségük sosem látott napot, tappancsuk nem érintett füvet. Egy szűk ketrecben, sokszor némaságra ítélve töltik életüket, hatalmas szenvedések között.
NLCafé
f Ajánlom

Évente nagyjából 70 ezer kutyából lesz kísérleti állat az Egyesült Államokban. Még ennél is döbbenetesebb szám, hogy ennek a 70 ezer kutyának 96 százaléka beagle. Hogy miért pont ezt a fajtát használják gyógyszer, kozmetikum és más tudományos kísérlet elvégzésére? Nos, a válasz egyszerű: mert alapvetően nagyon barátságos, simulékony természetű.

A The Dodo a közelmúltban közzétett egy megrázó videót, amiben olyan kutyák teszik meg első szabad lépéseiket, akiket korábban éveken keresztül használtak laboratóriumi kísérletekre. A kisfilmben szerepel olyan kutya, aki még nem látta a napot, a tappancsa nem érintette a füvet. De olyan példány is akadt, aki még soha életében nem járt magától igazán, mivel egész életét egy aprócska dobozba zárva töltötte.

A filmben az egyik önkéntes elmondja, a kutyákat addig használják, amíg csak tudják. Ha egy erre szakosodott szervezet nem menti ki őket, előbb-utóbb elpusztultak volna. Néhány szerencsés példány azért távozhatott most szabadon, mert az állatvédők megkérték a laborokat, hogy engedjék el kísérleti állataikat – most szerencséjük volt, mert a kérésüknek eleget tettek.

Olvass még többet az állatmentőkről az NLCafé oldalán: 

Megosztás Facebookon