nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Ismeretlen veszélyre figyelmeztet az EU

Ismeretlen veszélyre figyelmeztet az EU

Nincs felkészülve az emberiség egy újabb, spanyolnáthához hasonló világjárványra, pedig az már itt toporog a küszöbünkön – állítják a kutatók.
NLCafé
f Ajánlom

Minden eddiginél nagyobb a veszély egy spanyolnáthához hasonló világjárvány kialakulására – zárták márciusi jelentésüket az Európai Unió által finanszírozott Pandem program kutatói. A szakértők szerint hamis biztonságérzetben élnek az emberek, akikre egyre nagyobb veszélyt jelentenek a járványszerűen terjedő betegségek.

A kutatók szerint olyan új vírusok bukkannak fel, amelyek szabadon mozognak állat és ember között, és a légiközlekedésnek hála a fertőzés már napokon belül eljuthat bármelyik kontinensre. Kockázatot jelentenek a laboratóriumban előállított vírusok, baktériumok is, amelyek szintén rászabadulhatnak a világra, vagy bioterroristák kezébe kerülhetnek.

Ha kitörne egy világjárvány, nem lenne elég szakember és önkéntes, hogy megállítsa a terjedését. A meglévő szakemberek nem is biztos, hogy idejében észlelnék a veszélyt, ám ha mégis, az információ elveszhet az országokon belüli egészségügyi intézmények akadozó kommunikációjában  írja a HVG.

 

Megosztás Facebookon