Aktuális

Kést rántott az ügyvéd a pesti bíróságon

A pesti ügyvéd be akarta bizonyítani, hogy a sértett vallomása nem stimmel. Ezért kést rántott.

A büntetőperben a vád szerint a vádlott ellopta egy férfi luxusóráját: a sértett azt állítja, hogy az elkövető az egyik kezében késsel fenyegette, miközben a másik kezével lecsatolta a csuklójáról az 1,7 millió forint értékű Breitling luxusórát. Bangó Zoltán ügyvédjelölt szerint viszont a sértett által elmondott módon nem lehet lecsatolni az órát, mert biztonsági zárral van ellátva – vezeti fel a hírt az atv.hu.

Tom Cruise mint elhivatott ügyvéd az Egy becsületbeli ügy című filmben
Tom Cruise mint elhivatott ügyvéd az Egy becsületbeli ügy című filmben

Lényeg, hogy Bangó a tárgyalás szünetében kért egy konyhakést a büfében, amit a talárjába rejtett. A büféből beszóltak a tárgyalóterembe, hogy az ügyvédnél kés van. Az ügyvéd átadta a kést a biztonsági szolgálatnak, jegyzőkönyvbe vették az esetet, és értesítették a törvényszék elnökét. Az ügyvéd nem próbálhatta ki végül az ötletét. Az Ügyvédi Kamara nem rótta meg, viszont közleményt adott ki ezzel a címmel: A kreatív ügyvédjelölt esete a tárgyalóteremben a konyhakéssel.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top